Recensies

GenietenZwarte snor

De Mammies: Op reis met Liesje en oma Elsje

Gespannen zitten de allerkleinsten op de grond van de expositieruimte in de bibliotheek. Misschien is dit wel hun eerste theaterbezoek en zullen er nog vele volgen. Wie zal het zeggen? Afgelopen vrijdag trad De Mammies op met het stuk ‘Op Reis met Liesje en oma Elsje’.

door Lienke Brugman

Het decor is simpel, met enkele beschilderde doeken wordt de achtergrond aangegeven. Dit keer gaan oma en Liesje op reis naar Australië. “Een dag en een nacht vliegen”, vertelt oma. Suggestief gaan hun koffers op de band maar de koffers verdwijnen écht. Dat is zo leuk bij dit optreden van de Mammies. Alles gaat zo simpel en eenvoudig. Het is zowel beetje poppenkast en toneel. Een papieren vliegtuig zie je de wereld rond vliegen. Uitstappen in Australië! Van het vliegtuig naar het hotel, simpelweg door een gordijn opzij te schuiven. Door gaten in het decor kunnen de spelers hun hoofd naar buiten steken. Ook Australië is een gordijn waar gaten in zitten. De kangoeroes, een kleine en een grote, mogen worden geaaid door de kinderen. De Aboriginal met zijn zwarte haar en gestamp vinden ze wat griezelig, een paar traantjes zijn snel gedroogd.

Het leuke van de voorstelling is dat de Mammies zo goed meegaan in de belevingswereld van het jonge kind. Er wordt ook goed geluisterd wat er wordt gezegd of geroepen. Tjitske Cnossen en Nicolien v.d. Does maken elk optreden tot een feestje. Ook een keer naar een optreden? Informatie is te vinden op www.demammies.nl

recensie kangoeroe