kindervoorstellingen 2 t/m 8

De voorstellingen zijn interactief, laagdrempelig en goed voor de woordenschat .
Na afloop van iedere voorstelling hebben ze genoten, woorden geleerd en meegedaan.

Wilt u komen kijken of een voorstelling geschikt is voor uw school, kunt u reserveren voor een zondag ( zie, de Havelaar of Kinderrijk). Er liggen dan 2 vrijkaartjes voor u klaar.

Lijst van De Voorstellingen

Naar de dierentuin ( groot) Oma en Liesje gaan naar de dierentuin. Ze zien er veel dieren. Waarom heeft een giraf zo’n lange nek en een olifant 2 staarten? Waarom heeft de ijsbeer buikpijn? Hij heeft plastic gegeten. Met Bongo de aap danst Liesje de apenrap.

Oma Kwijt. Oma en Liesje gaan fietsen door Limburg naar tante Ilse, de zus van oma. Onderweg gaan ze vlaai eten en een grot bezoeken. Als Liesje oma kwijt raakt is het nog niet zo makkelijk om haar te beschrijven……Ze heeft mooi haar….

Oma en Liesje en kleine muis. Oma vind allemaal muizenpoepje in haar huis. Daar is ze niet blij mee, maar Liesje wil het muisje wel als huisdier en er voor zorgen, maar oma wil daar niets van weten. Die muis moet er uit, ze gaat de grote schoonmaak doen en Liesje helpt muis een ander huis te zoeken.

Mag muis blijven? Oma zegt dat muis weg moet . Dit kan zo niet langer alles knaagt hij stuk. Maar Liesje kán hem gewoon niet wegdoen en doet alles om hem verborgen te houden. Oma weet niet dat Muis er nog is en denkt dat de hele chaos door haar komt, door haar rommeligheid en vergeetachtigheid. Moet ze naar een oude mensen tehuis?

Liesje, Kleine Veer en het indianenopperhoofd. Liesje is bij oma en wil graag indiaantje spelen,maar oma heeft kiespijn. Liesje wil haar beter maken en wordt medicijnman. Samen met de kinderen maakt ze een totempaal en een medicijndrankje voor oma. Maar oma moet toch naar de tandarts. Als de buurman komt oppassen wordt hij het indianenopperhoofd. Het wordt een dolle boel.

Liesje kan toveren.
Liesje kan een tovertrucje en oma kan dat ook. Ze gaan naar de zolder waar oma haar trucje laat zien. Liesje wil dat trucje ook doen maar het lukt niet. Ze wordt kwaad en tovert haar oma weg. Hoe krijgt ze oma nu weer terug, want zonder oma is het niet leuk.

De oma van Liesje gaat verhuizen.                                                                                   Verhuizen betekend afscheid nemen maar ook nieuwe vriendjes maken.Verhuizen is veel werk maar gelukkig is Liesje er om oma te helpen.

Liesje brekebeentje Liesje breekt haar been en moet naar het ziekenhuis dat is niet zo leuk.Maar als ze een vriendinnetje krijgt heeft ze veel lol. Voor Liesje is dat een dolle boel maar of de zuster daar blij mee is?

Oma en Liesje gaan kamperen.
Oma en Liesje gaan naar een camping in Grollo. Ze zetten per ongeluk hun tent op het huis van een molletje. Liesje raakt bevriend met het molletje. Ze gaan ook nog zwemmen en koken op een camping gas pitje lekkere tomatensoep.Liesje vind kamperen super leuk.

Oma en Liesje naar het land van de kangoeroe.
Oma heeft een prijs gewonnen. Het is een droomreis naar Australïe voor twee personen. Omdat Opa er niet meer is, mag liesje mee. Ze zien er onder andere een kangoeroe, een koala-beertje en Oma ontmoet een echte Aboriginal, die hele vreemde muziek maakt.

Waar is Dikkie Dik.
Liesje gaat bij oma logeren. Bij oma gebeuren andere dingen dan thuis. Oma verzint altijd iets leuks om te doen met haar kleinkind. Ze bakken dit keer een koek. En spelen verstoppertje met Dikkie Dik. Liesje maakt er wel een puinhoop van, maar dat vind oma niet erg.

Woont er een ezeltje op zolder.
Liesje wil alles zelf doen net als het ezeltje dat bij oma op zolder woont. Op zolder aangekomen blijkt oma haar voor de gek te hebben gehouden. Ze spelen zelf ezeltjes en kleine ezel gaat alleen de wijde wereld in om feestvarken te vinden die jarig is. onderweg verzamelt ze geheimen van de dieren die ze tegen komt.

Oma en Liesje in het droombos.
(Een voorstelling over de herfst en dromen) Liesje is met oma in het bos geweest en heeft er herfst spulletjes gevonden. Ze moet naar bed en oma leest haar voor over een beertje dat verdwaald in het bos. Als Liesje slaapt droomt ze dat zij verdwaald is, ze zoekt oma. En oma zoekt haar. Er lopen vreemde en grappige wezens in het droombos.

Sinterklaas is jarig.
Liesje logeert bij haar vriendinnetje Merel. Ze mogen hun schoen zetten. Ze zetten wel heeeel veel schoenen. Wordt Sinterklaas niet boos? Liesje is wel een beetje bang. Ze besluiten om zelf Sint en Piet te spelen. Dat is leuk en Liesje is ook niet meer bang.

De Sneeuwkoningin. Oma en Liesje schaatsen en maken daarna een sneeuwpop. Die wel op een sneeuwkoningin lijkt, maar de echte sneeuwkoningin is het daar niet mee eens, ze is boos en tovert Oma een ijspegel op haar hoofd en wil Liesje in nog iets veel gemeners om toveren. (De kinderen mogen dat bedenken) Als dat maar goed afloopt!

Zoek termen voor Google

kindertheater Noord Holland, kindermusical, kindervoorstelling, kindershow, interactief, peutertheater, kleutertheater, woordenschat, spelenderwijs leren,  kinderentertainment, theateruitje kinderen, theatervoorstelling kinderen, familie voorstelling Noord Holland, kinder amusement, leuk voor kinderen, kinderuitstapje, kinderuitje, groepsuitje, middagje uit met kinderen, kleinkind uitstapje, kidsuitje, uitje voor kinderen, uitstapje kinderen, middag weg met kinderen, familie uitje, familie uitstapje, gezinsuitje, gezins uitstapje, leuk uitstapje familie, uitje voor het gezin, er op uit met kinderen, middag op pad met kinderen, middag uit met kinderen, vakantie uitje, vakantie uitstapje, leuk in vakantie, meedoen, taalontwikkeling. Laagdrempelig, oma, kleinkind, basisschool voorstellingen, onderbouw, jeugdtheater, mamma`s, mammies